Jyväskylä vihertää!

10 huhtikuun, 2017

Huikea, historiallinen Vihreä vaalivoitto Jyväskylään! Suurin puolue, 14 valtuustopaikkaa. Oma äänimääräni ei tällä kertaa riittänyt edes varavaltuutetun paikkaan, mutta oli mahtavaa olla mukana. Kiitos kaikille äänestäjille ja onnittelut upealle uudelle joukkueellemme!

YLEn tulospalvelu: https://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/kv2017/vaalipiiri/11/kunta/179

Elinvoimainen kaupunkiluonto edistää hyvinvointia

7 huhtikuun, 2017

Kankaan halki virtaava Tourujoki padottiin vesivoiman tuotantoa varten 1870-luvulla. Järvitaimenen vaellus ja kutu jokeen estyi ja laji on käynyt uhanalaiseksi. Kun paperitehdas lopetti toimintansa ja kaupunki osti alueen v. 2010 uudeksi kaupunginosaksi, esiin nousi mahdollisuus Tourujoen vapauttamisesta kauniiksi viihtyisäksi kaupunkijoeksi.

Jokisuunnitelmista käytiin pitkä ja monipolvinen keskustelu poliitikkojen, viranhaltijoiden, tutkijoiden ja muiden asukkaiden kesken. Esillä oli toinen toistaan oudompia ja ristiriitaisia laskelmia, joissa arviot joen vapautuksen kustannuksista ja vanhan vesivoimalan arvosta kohosivat kuin pullataikina. Valtuuston enemmistö saatiin uskomaan, että Tourujoen kunnostus hyvään ekologiseen tilaan olisi liian kallista. Read the rest of this entry »

Kaukokatseisuutta kaupunginvaltuustoon 2017–2021

28 helmikuun, 2017

Olen ehdolla kaupunginvaltuutetuksi, koska haluan olla mukana tekemässä Jyväskylästä entistäkin parempaa kaupunkia, jossa on tilaa myös monimuotoiselle lähiluonnolle. Tällä kaudella olen toiminut kaupunkirakennelautakunnan ja viherryhmän varajäsenenä, Jyväs-Parkki Oy:n hallituksen jäsenenä ja perusturvalautakunnan yksilöasiainjaoston jäsenenä.

Nyt on vihdoin valmisteilla kolme isoa hanketta, joiden puolesta olen jo vuosia pitänyt meteliä: metsäsuunnitelman uudistus, Tourujoen vapautus ja biokaasun tankkausasema. Vielä pitää saada kaupunki laskemaan huolellisemmin auki eri hankkeiden ja vaihtoehtojen suorat ja epäsuorat kustannukset ja hyödyt, jotta päätökset voidaan tehdä paremman tiedon pohjalta eivätkä ”säästöt” tule yllättäen kalliiksi. Muuten olen sitä mieltä, että glyfosaattimyrkytykset on lopetettava.

Puukiipijä

Kaukokatseista kaupunkisuunnittelua

  • Jyväskylää on kasvatettava ylöspäin, ei hajalleen pitkin metsiä ja peltoja
  • Täydennysrakentamista valmiin infrastruktuurin yhteyteen, ei uudisraivausta
  • Tiiviissä kaupungissa palvelut ja luonto ovat lähellä, bussi kulkee ja pyörällä päästään

Monimuotoinen lähiluonto

Tieto vapaaksi

  • Avointa ja osallistavaa valmistelua
  • Kunnolliset kustannuslaskelmat, muuten ”säästöt” käyvät kalliiksi
  • Kaupungin yhtiöissäkään ei saa salailla muuta kuin oikeita liikesalaisuuksia

Koskikara

Sitkeys kannattaa

2 helmikuun, 2017

Tällaisena takarivin paikallispoliitikkona ponnistelut maailman pelastamiseksi tuntuvat joskus turhauttavilta, kun aina jää vihreine ehdotuksineen vähemmistöön. Mutta toisinaan ilmeneekin yllättäen, että on sillä möykkäämisellä oikeaksi koettujen asioiden puolesta sittenkin ollut jotain vaikutusta. Read the rest of this entry »

Ja niin kävi käsky, että hattu on verollepantava

20 joulukuun, 2016

Pääsin seikkailemaan maahantuontibyrokratian ihmeellisessä maailmassa. Read the rest of this entry »

Äänestääkö kone puolestasi?

10 joulukuun, 2016

Nyky-yhteiskunnassa lähes kaikki toimii sähköisesti – pankit, verot, kaupat jne. Raha liikkuu netissä bitteinä luotettavasti ja tietoturvallisesti. Miksi ei äänet?

Read the rest of this entry »

Kauramäki – lähimetsä vai metsälähiö?

20 syyskuun, 2016

Mitä järkeä on rakentaa asuinaluetta tuollaiseen paikkaan moottoritien varteen ja keskelle metsiä? Ainakin taloudellisesti kannattavan uuden bussilinjan perustaminen on ihan utopistista toiveajattelua.

Read the rest of this entry »

Kasvimyrkky pois ja kesätöitä kansalle

22 toukokuun, 2016

Glyfosaatista luopumiselle on esitetty poskettomia, hatusta vedettyjä ”kustannusarvioita”.

Read the rest of this entry »

”Tieteellinen konsensus”?

21 toukokuun, 2016

Geenimuunneltujen tuotteiden puolesta puhutaan toisinaan varsin oudoin argumentein. Vaikka väite turvallisuudesta pitäisi paikkansakin, niin se ei ensinnäkään ole asia joka poliittisen puolueen pitäisi julistaa. Se ei ole myöskään riittävä syy GM-tuotteiden entistä laajamittaisemmalle käytölle ainakaan niin kauan kuin väitteet hyödyistä ovat toiveajattelun tasolla.

Read the rest of this entry »

Kappadokia

22 joulukuun, 2014

450-v141205_055-rViikon pakettimatkalla Turkissa näimme erikoisia laavakivimuodostumia, luolakyliä ja -kirkkoja, pyöriviä derviššejä ja koreita mattoja. Pitkillä bussimatkoilla kuulimme Turkin historiaa ja kulttuuria heettiläisistä ja Bysantista ottomaaneihin, Atatürkiin ja Erdöganiin asti. Read the rest of this entry »