Sitkeys kannattaa

Tällaisena takarivin paikallispoliitikkona ponnistelut maailman pelastamiseksi tuntuvat joskus turhauttavilta, kun aina jää vihreine ehdotuksineen vähemmistöön. Mutta toisinaan ilmeneekin yllättäen, että on sillä möykkäämisellä oikeaksi koettujen asioiden puolesta sittenkin ollut jotain vaikutusta.

Tällä viikolla minulle soitti henkilö, joka oli ollut syksyllä Kauramäki-infossa ja ollut samoilla linjoilla siellä käyttämieni puheenvuorojen kanssa. Juttelimme pitkään kaavoituksen ja kunnallispolitiikan kuvioista, lähimetsistä ja kaupunkirakenteesta. Tuli todella hyvä mieli tällaisesta yllättävästä positiivisesta kansalaispalautteesta! Ehkäpä Jyväskylässä on paljonkin samoin ajattelevia ihmisiä eikä kohta enää jäädä vähemmistöön.

Olemme Vihreissä pitkään vaatineet mm. metsäsuunnitelman uudistamista. Kaupungilla pitäisi olla asiantuntijoiden suunnittelemat ja valtuuston hyväksymät periaatteet, miten kaupungin metsiä käytetään. Niitä on kuitenkin välillä parturoitu miten sattuu. Nyt on vihdoin käynnistetty suunnittelutyö, jota jo alustavasti esiteltiin kaupunkirakennelautakunnalle toissaviikolla.

Vaikka muodollisessa päätöksentekotilanteessa jäisikin häviölle, niin asiat saattavat silti muuta kautta kääntyä parempaan suuntaan. Tourujoen vapauttamisestakin käytiin kovaa vääntöä ja lopulta valtuusto päätti jättää padon jokea tukkimaan. Sitten virkamiehet totesivat, ettei se olekaan mahdollista: patoturvallisuusmääräykset kieltävät pitämästä heppoista vanhaa patoa asuinalueella. Kun Kankaan alue rakennetaan, padolle on pakko tehdä jotakin: joko purkaa tai kunnostaa. Osoittautui että purku tuleekin edullisemmaksi. Nyt on käynnistetty monen alan asiantuntijoiden suunnittelutyö, jonka tavoitteena on purkaa pato ja kunnostaa Tourujoki järvitaimelle elinkelpoiseksi – juuri kuten alunperin vaadimmekin. Suunnitelma olisi tarkoitus julkistaa arvioitavaksi piakkoin.

Vielä kun saisimme kaupungin luopumaan glyfosaattiruiskutuksistakin. Tekemistä vielä riittää muutenkin. Aion siis jatkaa metelöimistä lähiluonnon ja virtavesien puolesta, jos minut valitaan valtuustoon kunnallisvaaleissa 9.4.2017.

Comments are closed.