Käpylinnut lounaalla


Käpylintu käpytertussa.

Lintukirjan mukaan 19-senttinen isokäpylintu (Loxia pytyopsittacus) on erikoistunut männynkäpyihin ja 18-senttinen pikkukäpylintu (Loxia curvirostra) kuusenkäpyihin, joten nämä lähimetsässämme asustelevat kaverit lienevät jälkimmäistä lajia. Nyt onkin varsin hyvä käpysato, joten ristinokat viihtyvät.

Pääsin kuvaamaan käpylintuja kauniina maaliskuisena päivänä. Niitä oli valtavan isossa kuusessa ehkä tusinan verran. Korean punaiset koiraat ja vihertävät naaraat ja nuoret rupattelivat keskenään ja pudottelivat syötyjä kävynjämiä hupenevalle keväthangelle.
>Katso iso kuvakooste (3.5 MB)

One Response to “Käpylinnut lounaalla”

  1. […] tilkuista ja vähän uudemmistakin on artikkeleissa Asfaltin alle?, Ravintola metsän siimeksessä, Käpylinnut lounaalla ja Kiipivä […]