Vihreät naiset ja naisehdokkaiden vaalirahat

Artikkelissa ”Taistelu vihreästä feminismistä” (VL 14.8.09, s.6) väitettiin virheellisesti Vihreät Naiset ry:n tukeneen kunnallisvaaleissa 2008 kutakin vihreiden naisehdokasta 142 eurolla. Todellisuudessa naisjärjestö tuki rahallisesti vain omia jäseniään. Vaaleissahan oli Vihreän Liiton listoilla useita naispuolisia ehdokkaita (mm. allekirjoittanut), jotka eivät ole Vihreät Naiset ry:n jäseniä ja jotka siis eivät saaneet kyseistä vaaliavustusta.

Saman artikkelin mukaan ”Vihreiden naisten pääsihteerin Sirpa Hertellin mielestä miehet eivät voi olla feministejä, sillä aate on sukupuolisidonnainen”. Hienoa, että vihdoin oikaistiin selvin sanoin se usein toistettu väärinkäsitys, että feminismi tarkoittaisi sukupuolten tasa-arvon ajamista. Jälkimmäinen kai on sentään sallittua jopa miehillekin.

Mielestäni on epätasa-arvoista, että Suomen puoluetuesta osa kohdistetaan vain toiselle sukupuolelle. Tätä ei muuksi muuta se, että joissakin muissa maissa naiset ovat miehiä huonommassa asemassa.

Virpi Kauko

Jyväskylä

Julkaistu Vihreässä Langassa 21.8.2009.

EDIT 16.9.: Vihreiden Naisten puheenjohtaja Heli Järvinen ei allekirjoita Hertellin feministilausuntoa.

Tags: , , ,

2 Responses to “Vihreät naiset ja naisehdokkaiden vaalirahat”

  1. mies.asia sanoo:

    Hyvä kirjoitus ja osoitus siitä, että vihreissä on kaikesta huolimatta jäljellä joitakin tyypillisten feministien ajaman epätasa-arvon (klassisen eturyhmäpolitiikan) huomioivia henkilöitä.

    http://mies.asia/

  2. Turo sanoo:

    Syvä kumarrus sinulle Virpi. Järkeviä ajatuksia ja havintoja maailmanmenosta esiin tuovat ihmiset antavat toivoa.