Eurovaalikampanjointia Keski-Suomessa

Europarlamenttivaalit lähestyvät – ennakkoäänestys alkaa jo 14.5. ja varsinainen vaalipäivä on 25.5. Viikonloppuna telttailtiin kadulla ja ajeltiin maakunnassa biokaasuautolla ehdokkaiden kanssa.


Jyväskylän seudun luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Susiluoma lainasi autonsa vaalityöhön. Kävimme tankkaamassa sen Laukaassa. Erkki Kalmari tuottaa tilallaan biokaasua sianlannasta ja muusta biojätteestä ja myy sitä autoilijoille.


Poimimme kyytiin kaksi vihreää europarlamenttivaaliehdokasta: kansanedustaja Oras Tynkkynen (169) (vihreissä kynsikkäissä) sekä Jyväskylän kaupunginvaltuutettu, Jani Toivolan eduskunta-avustaja ja Vihreän liiton varapuheenjohtaja Touko Aalto (152) (sinisessä takissa).


Matkalla Saarijärvelle. Ratissa Keski-Suomen Vihreiden varapuheenjohtaja Petri Vähäkangas, apukuskin paikalla kuvaaja ja takapenkillä ehdokkaiden lisäksi Oraksen äiti Riitta Lätti. Kamera on kojetaulun päällä ja aikalaukaisin päällä. Kääntyvä etsinnäyttö auttoi tähtäyksessä.


Saarijärven torilla.


Äänekoskella toimittaja haastetteli Orasta ja kirjoitti artikkelin ÄKS-lehteen. Touko palasi bussilla Jyväskylään ehtiäkseen Pyöräilyviikon avajaisiin.


Laukaan Vihreiden teltalla.


Ilmapallot hupenivat nopeasti.


Petri ja peruskahvi.


Oras ja biokaasuauto Kalmarin tankkausasemalla Laukaassa.

Comments are closed.