Värikkäitä vaeltajia Lapista


Taviokuurnat (Pinicola enucleator) asuvat Lapissa ja joskus vaeltavat etelämmäksi. Tänä talvena niitä on nähty poikkeuksellisen runsaasti, myös Jyväskylässä. Nämä kaverit eivät ole ihmisarkoja, vaan niitä pääsee kuvaamaan ihan läheltä.


Uros on kirkkaanpunainen ja naaras kellertävä.


Tämä yksilö on pikemminkin oranssinvärinen; liekö nuori uros?


Taviokuurnat syövät pihlajanmarjojen siemeniä, mutta sylkevät loput marjasta hangelle.


Yhdellä naaraalla oli rengas jalassa. Saisikohan joku tarkkasilmäinen tuosta jotain kiinnostavaa tietoa irti?

Tämä parvi ruokaili Jyväskylässä Ronsuntaipaleentien varressa Keltinsillan lähellä olevissa pihlajissa 27.12. Lintuja oli kuusi: kaksi kirkkaanpunaista koirasta, kolme kellertävää naarasta ja yksi oranssi. Myöhemmin samaan puuhun tuli yksi pariskunta (?) lisää. Eilen näimme lähes samassa paikassa viisi vaihtelevan oranssia taviokuurnaa, eri porukka siis.

Comments are closed.