Archive for huhtikuu, 2017

Jyväskylä vihertää!

maanantai, 10 huhtikuun, 2017

Huikea, historiallinen Vihreä vaalivoitto Jyväskylään! Suurin puolue, 14 valtuustopaikkaa. Oma äänimääräni ei tällä kertaa riittänyt edes varavaltuutetun paikkaan, mutta oli mahtavaa olla mukana. Kiitos kaikille äänestäjille ja onnittelut upealle uudelle joukkueellemme!

YLEn tulospalvelu: https://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/kv2017/vaalipiiri/11/kunta/179

Elinvoimainen kaupunkiluonto edistää hyvinvointia

perjantai, 7 huhtikuun, 2017

Kankaan halki virtaava Tourujoki padottiin vesivoiman tuotantoa varten 1870-luvulla. Järvitaimenen vaellus ja kutu jokeen estyi ja laji on käynyt uhanalaiseksi. Kun paperitehdas lopetti toimintansa ja kaupunki osti alueen v. 2010 uudeksi kaupunginosaksi, esiin nousi mahdollisuus Tourujoen vapauttamisesta kauniiksi viihtyisäksi kaupunkijoeksi.

Jokisuunnitelmista käytiin pitkä ja monipolvinen keskustelu poliitikkojen, viranhaltijoiden, tutkijoiden ja muiden asukkaiden kesken. Esillä oli toinen toistaan oudompia ja ristiriitaisia laskelmia, joissa arviot joen vapautuksen kustannuksista ja vanhan vesivoimalan arvosta kohosivat kuin pullataikina. Valtuuston enemmistö saatiin uskomaan, että Tourujoen kunnostus hyvään ekologiseen tilaan olisi liian kallista. (lisää…)